- Autor: Mordiella
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Shmaky original | 200 |
Sójová omáčka | 30 |
Lipno extra smetanové 64% | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Cibule | 150 |
Žampiony | 200 |
Solamyl bramborový škrob | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3364 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 841 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Část cibule pokrájíme na drobno a smažíme na oleji do zlatova. Žampiony oloupeme a nakrájíme, přidáme k cibuce, osolíme, opepříme a podlijeme malým množstvím vody a sojovou omáčkou. Dusíme asi 10 minut. Pak přidáme nakrájený Shmaky original a zbytek cibule, která může být na půlkolečka a zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vaříme tak 10 min. Pak přidáme tavený sýr a necháme rozpustit v omáčce, zahustíme salamylem a podle chuti ještě popřípadě dochutíme solí, pepřem, či sojovou omáčkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.